Поред ден на протести, предизвикани от неадекватната политика на тройната коалиция между БСП, ДПС и Атака. Този път обаче се случи нещо различно. Стигна се до леки сблъсъци между депутати и симпатизанти на Атака и протестиращите против изгнилата политическа система. Мирното шествие обиколи възлови места в центъра на София, като привечер достигна централата на ПП „Атака“. Атакистите бяха организирали контра- митинг, който да даде отпор на народното недоволство. Митинг за, който в последствие стана ясно, че няма издадено разрешение от общината. Единствено полицията, която беше изградила плътен кордон между двете групи, предотврати кървава баня.

Но ние искаме да акцентираме върху поведението на Волен Сидеров. Арогантно, цинично, агресивно, поведение, което ни накара да се запитаме, болен ли е Волен и ако е болен, от какво? Оборудван с мощна аудио система, той всячески се стремеше да надвика протестиращите, като ги провокираше по всевъзможни начини. Активистите на Атака, повечето от които приличаха на добре сложени бизнесмени от ерата на силовите групировки ВИС и СИК, също допринесоха за нажежаването на обстановката. Те посрещнаха протестиращите с бутилки и камъни, които причиниха лека наранявания на няколко човека. Трябва да признаем, че и протестиращите също отговориха с хвърлени предмети.

В цялата тази обстановка имаше нещо, което ни убягваше, нещо неестествено и конспиративно. Защо г-н. Извинисебе се държи толкова провокативно и агресивно? Защо другите партньори в тройната коалиция БСП и ДПС се покриват, като мишки и всячески се опитват да замажат очите на хората?

Една теория до известна степен разкрива търсените отговори. На всички е ясно че Волен Сидеров е политически труп. Когато и да са следващите избори, той няма да помирише парламента, освен ако не се спретне някоя изборна фалшификация. Последната роля, която може да изиграе Атака е да поеме част от негативната енергия на протеста. Роля, която ще позволи на големите играчи от БСП и ДПС да излязат сухи от политико-мафиотския водовъртеж, наречен българска държава.

Какви биха били правилните действия в тази ситуация? Стара българска поговорка гласи- „Накажи глупака с мълчание“. Точно това игнориране на сидеровите изцепки, ще позволи на недоволното общество да се съсредоточи над истинския проблем- наработещата политическа система, която 23 години позволява на фирми, като БСП, ДПС, ГЕРБ, АТАКА, НДСВ, отрочетата на СДС и ДС да ограбват българския народ.